Lagere graad

In het kinderatelier wordt de jongeren de kans geboden om in een ontdekkingstocht de rijkdom van de beeldtaal te ontdekken waarmee ze vanuit hun spontaneïteit hun leefwereld vorm kunnen geven.

Er wordt naar gestreefd om de kinderen op zoek te laten gaan naar hun eigen oplossingen waarbij de authenticiteit voorop staat. Onze leerkrachten zijn er om signalen te geven voor de tocht.

De ontdekkingstocht in het rijk der beelden confronteert de kinderen met zowel hedendaagse als oude kunst. Allerhande materialen komen aan bod: klei, verf, vindmateriaal, video, potlood, kleurpotlood, …

Algemeen beeldende vorming is meer dan het aanleren van technieken en bezig zijn met expressie. Het is beeldend zin geven aan de hedendaagse cultuur waarin ze zichzelf op een verrijkende manier moeten kunnen ontwikkelen.

De lessen worden aangeboden in de Kunstacademie te Maasmechelen (Eisden), in de basisscholen te Uikhoven, Op het Boseind, Triangel Mariaheide, Boorsem, Opgrimbie en in het oud gemeentehuis te Leut.  Het wekelijkse lespakket bestaat uit één blok van 2 lesuren (1 lesuur = 50 minuten).

Advertenties