Animatiefilm

In het atelier animatiefilm leren de studenten de verschillende vormen van animeren kennen. Dit alles in teken van zelfexpressie van de student, maar ook leren werken in groep is belangrijk: een animatiefilm maak je nooit alleen!

We beginnen bij de basis: de klassieke animatie, vervolgens gaan we door met de leganimatie en klei-animatie. Eindigen doen we met de meest moderne variant: computergestuurde animatie. Animatie is een verhalend medium en vraagt kennis van zeer uiteenlopende technieken: camera, belichting, setbouw, scenario, zelfs acteren en Photoshop… Het is dus handen uit de mouwen: schrijven, schilderen, kleien, fotograferen – het komt allemaal aan bod en dat maakt de optie animatiefilm tot een zeer veelzijdige optie.

Natuurlijk nemen we ook de tijd om te kijken naar voorbeelden uit de geschiedenis van de animatiefilm: een paar keer per jaar kijken we in groep naar een artistiek verantwoorde film, die vervolgens wordt besproken.

De optie animatiefilm biedt veel afwisseling. De student leert in eerste instantie alle technieken aan en kan zich later ‘specialiseren’. In groep werken is belangrijk, toch

blijft er veel ruimte voor eigen inbreng en wordt er steeds rekening gehouden met de vaardigheden en interesses van elke student.

.

Advertenties