Fotokunst

Fotokunst is leren kijken. Kijken naar het onderscheid tussen een artistieke en een ‘gewone’ foto. Het is eveneens een spannende kunstfoto leren maken. Dat doe je enerzijds door een grondige technische kennis te verwerven, anderzijds door inhoudelijk te leren werken.

Gedurende de opleiding verdiept de student zich in zijn eigen verhaal: hij leert technieken naar zijn hand zetten, leert zichzelf in vraag stellen, leert experimenteren om uiteindelijk tot een eigen stijl te komen. Want fotokunst, dat is in eerste instantie zelfexpressie!

Deze wordt door de docenten gestuurd aan de hand van kleine opdrachten maar ook grote, jaargebonden thema’s worden niet geschuwd. Natuurlijk kijken we ook naar de grote meesters – waarom deden zij wat ze deden en hoe deden ze het?

Het doel van de opleiding is om net als zij aan de slag te gaan als fotokunstenaar. Je leert alles wat daarbij komt kijken: research verrichten, organiseren, fotograferen, exposeren en natuurlijk: profileren! Dit altijd met de docenten en medestudenten als klankbord.

Aan het eind van de opleiding komt zelfs een externe jury jouw authentieke creaties beoordelen!

Fotokunst, dat is verdieping in de fotografie op alle mogelijke vlakken: van abstract tot realistisch, van Iphone tot Photoshop, van Ansel Adams tot Sebastião Salgado… En hoewel de nadruk op digitale fotografie ligt, wordt analoge fotografie eveneens aangekaart!

Advertenties