Modeontwerp

Binnen de optie Modeontwerp wordt er een technische basis gelegd waarbij conceptontwikkeling, ontwerpen, materialenkennis, modegeschiedenis, modetekenen alsook anatomisch tekenen uitdrukkelijk aan bod komen.

Aanvullend aan deze basis ligt de nadruk op een persoonlijke artistieke invulling rond mode. Als cursist leer je experimenteren met diverse materialen en uitdrukking te geven aan een vooropgesteld concept. Door toepassen van kleur, keuze van materialen en definiëring van silhouetten creëer je een eigen herkenbare stijl. De relatie tussen ontwerper, model en materie wordt gekristalliseerd in een persoonlijke beeldtaal.

Van onze cursisten verwachten we een grote inzet en volgehouden discipline. We werken rond verschillende al-dan-niet opgelegde thema’s die mode- of kostuumgericht zijn.
Op het einde van je opleiding wordt er van je verwacht dat je eigen artistieke invulling kan geven aan mode of kostuumontwerp. Uiteraard hoort hier ook een show bij, waar je eigen collectie getoond zal worden.

Advertenties