Projectatelier (Monumentale kunst)

Monumentale kunst is een open, dynamisch atelier, waar gewerkt wordt en waar projecten met zeer uiteenlopende uitwerkingsvormen gerealiseerd kunnen worden. Het atelier is niet gebonden aan een medium: het gebruikte medium is niet langer het uitgangspunt, maar deel van het geheel. Het werk kan vele vormen aannemen, van conceptuele kunst tot installatiekunst, twee-dimensionaal werk, sculpturaal werk, performance, werken met licht, ruimte, geluid, tijd, enz…

Creatieve zelfstandigheid is het ultieme doel. Je kan in de monumentale kunst starten als je reeds een andere discipline beëindigd hebt of indien je blijk geeft van het beheersen van diverse opties: immers monumentaal is bijna per definitie optie-overschrijdend. Deze multidisciplinaire opleiding kan gezien worden als een soort kruisbestuiving tussen verschillende disciplines. De scheidingslijn tussen monumentale, toegepaste en vrije kunsten wordt soms erg vaag. Zowel oude als moderne technieken en waarden kunnen aan bod komen.

Dit kan gaan van een potlood tekening tot een digitale verwerking, van een schets tot een 3-dimensionaal werk. In deze optie staat de creativiteit van het individu op de eerste plaats. Het atelier is als een onderzoeksruimte, een denktank, een scheppingsruimte.

Advertenties