Video- & Filmkunst

Het atelier video- en filmkunst biedt een brede waaier aan mogelijkheden en opdrachten: filmen, monteren, schrijven, documentaire, animatie, filmgeschiedenis en filmkritiek. Hoewel dit op het eerste zicht een grote boterham lijkt, zorgen we er met onze aanpak voor dat je stap voor stap groeit in je ontwikkeling.

In de eerste twee jaar leer je de verschillende aspecten van het filmmaken kennen door korte maar krachtige oefeningen. Zo leer je al doende wat de verschillende takken inhouden en kies je in welke je wil verder gaan. Na de twee algemene jaren kan je dus kiezen voor camera en licht, scenario, filmgeschiedenis en –kritiek, montage of animatie. We gaan dan door gerichte oefeningen je steeds verder ontwikkelen hierin.

Door de kruisbestuiving tussen de studenten tijdens groepsopdrachten blijf je natuurlijk ook verder leren over andere opties buiten je keuze.

We besteden zowel aandacht aan inhoud als vorm en je hebt als student de mogelijkheid om je eigen accenten te leggen binnen de opleiding.

 

Advertenties